Do góry

Dodatki Przepis na:

Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki

Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11575

Dodano:

Odsłon: 5731

Ten twarożek nazwałam czeskim, bo podawany jest w moje ulubionej czeskiej restauracji:). Pojawia się tam w formie czekadełka, razem z kromką razowego chleba i marynowanymi parówkami. Jest banalny w wykonaniu i przepyszny. Uwaga! BARDZO mocno czosnkowy:). Ja kupuję twarożek już zmielony. Z twarogiem niezmielonym to już nie to samo.

Składniki

  • 350g twarogu dobrze zmielonego
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 4-5 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki

Przygotowanie

  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, natkę pietruszki siekamy.

  2. Wszystkie składniki mieszamy razem. Podajemy z chlebem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń