Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dalmatyńskie fritule- szybkie i smaczne pączki Chorwackie
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 883
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 814
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 883
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 814
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Składniki
Jajka ubić dobrze z cukrem Dodać jogurt z mąką i proszkiem do pieczenia wlać spirytus i startą skórkę z cytryny, dodać cukier waniliowy. Odstawić na 1/2 godziny.
Podgrzany olej nie powinien być zbyt gorący, ponieważ wtedy Fritule gwałtownie ciemnieją i pozostają surowe w środku. Fritule powinny się same obrócić. Jeśli nie- trzeba im pomóc.