Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieło mojej siostry :)) Ja nie mam takich zdolności, więc tylko opisuję co i jak :))
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 146
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 146
Składniki
Odcinamy kawałek jabłka. Odciętą część zostawiamy, z niej powstanie głowa łabędzia. Jabłko ustawiamy odciętą stroną do podłoża.
Teraz po obu stronach jabłka wycinamy takie niby łódeczki i przecinamy je na 3-4 paski, z których powstaną skrzydełka łabędzia. Skrzydełka układamy tak, jak widać na zdjęciu.
Następnie na grzbiecie jabłka (łabądka) należy wykroić jeszcze jednen fragment tzw. łódeczkę i również go ponacinać, podobnie jak części na skrzydła- mamy ogonek ptaszka :))
Z pozostawionej na początku, odciętej części jabłka wycinamy głowę łabądka.
Na grzbiecie łabądka wydrążamy małą dziurkę, średniej głębokości, żeby w niej umiejscowić głowę z szyją.
A to efekt końcowy. Mam nadzieję, że zdjęcia pomogą w zrozumieniu sposobu wykonania. Przyznam,że trudno opisać takiego łabędzia :)) No, ale prezentuje się super na stole, zwłaszcza gdy siedzi na sałatce jarzynowej :))