Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki pomysł na obiad . Pasuje na obiad w każdy dzień i każdy je lubi .
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 150
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15532
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 154
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 110
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 150
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15532
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 154
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 110
Składniki
Czerstwa kajzerka namaczamy w wodzie zabielonej mlekiem do miękkości . Mięso mielone przekładamy do miski , dokładamy odciśniętą bułkę , jajko , bułkę tartą oraz przyprawy , dokładnie wyrabiamy . Pozostawiamy około 20 minut do przegryzienia .
Po przegryzieniu mięsa formujemy klopsiki około 30 do 40 g każdy .
Uformowane klopsiki panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na roztopionej margarynie na złoty kolor .
Gotowe klopsiki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 150 °C przez około 10 minut .