Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki pomysł na obiad . Pasuje na obiad w każdy dzień i każdy je lubi .
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 81
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38669
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 369
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 913
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1101
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6324
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 81
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38669
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 369
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 913
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1101
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6324
Składniki
Czerstwa kajzerka namaczamy w wodzie zabielonej mlekiem do miękkości . Mięso mielone przekładamy do miski , dokładamy odciśniętą bułkę , jajko , bułkę tartą oraz przyprawy , dokładnie wyrabiamy . Pozostawiamy około 20 minut do przegryzienia .
Po przegryzieniu mięsa formujemy klopsiki około 30 do 40 g każdy .
Uformowane klopsiki panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na roztopionej margarynie na złoty kolor .
Gotowe klopsiki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 150 °C przez około 10 minut .