Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki pomysł na obiad . Pasuje na obiad w każdy dzień i każdy je lubi .
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Czerstwa kajzerka namaczamy w wodzie zabielonej mlekiem do miękkości . Mięso mielone przekładamy do miski , dokładamy odciśniętą bułkę , jajko , bułkę tartą oraz przyprawy , dokładnie wyrabiamy . Pozostawiamy około 20 minut do przegryzienia .
Po przegryzieniu mięsa formujemy klopsiki około 30 do 40 g każdy .
Uformowane klopsiki panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na roztopionej margarynie na złoty kolor .
Gotowe klopsiki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 150 °C przez około 10 minut .