Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto spróbuje takiej wersji frytek, nie będzie miał ochotę na te ociekające tłuszczem - gwarantuję. :-) Można jeść je bez wyrzutów sumienia, są bardzo sycące, jak to ziemniaki. Są tak pyszne, że radzę zrobić dużo. :-) Jeśli zostaną, można zjeść je również na zimno.
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 449
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 41
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 33
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 960
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 449
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 41
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 33
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 960
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i suszymy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy je w słupki.
Dodajemy olej, sól i paprykę. Dokładnie mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tak by nie leżały jeden na drugim. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni, koniecznie z termoobiegiem.