Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto spróbuje takiej wersji frytek, nie będzie miał ochotę na te ociekające tłuszczem - gwarantuję. :-) Można jeść je bez wyrzutów sumienia, są bardzo sycące, jak to ziemniaki. Są tak pyszne, że radzę zrobić dużo. :-) Jeśli zostaną, można zjeść je również na zimno.
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 250
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17417
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 367
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 6615
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 250
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17417
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 367
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 6615
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i suszymy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy je w słupki.
Dodajemy olej, sól i paprykę. Dokładnie mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tak by nie leżały jeden na drugim. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni, koniecznie z termoobiegiem.