Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto spróbuje takiej wersji frytek, nie będzie miał ochotę na te ociekające tłuszczem - gwarantuję. :-) Można jeść je bez wyrzutów sumienia, są bardzo sycące, jak to ziemniaki. Są tak pyszne, że radzę zrobić dużo. :-) Jeśli zostaną, można zjeść je również na zimno.
Ziemniaki obieramy, myjemy i suszymy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy je w słupki.
Dodajemy olej, sól i paprykę. Dokładnie mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tak by nie leżały jeden na drugim. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni, koniecznie z termoobiegiem.
Olej lniany . Co o nim wiemy ? Czemu tak dobrze nam służy ? Gzie stosujemy ol...
Odsłon: 1246
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 1045
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 159
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 219
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 103
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 159
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 219
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i suszymy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy je w słupki.
Dodajemy olej, sól i paprykę. Dokładnie mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tak by nie leżały jeden na drugim. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni, koniecznie z termoobiegiem.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1814
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 546