Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ ja jestem zakochana w pomidorach, więc koniec sezonu wykorzystuję maksymalnie i robię z nich co się tylko da. Taki dip można wykorzystać jako dodatek do kotletów mielonych, schabowych czy pieczeni. Może również stanowić samodzielne danie podane np. z grzanką lub spakowane w pudełko i zabrane do pracy. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu i ma fajnie orzeźwiający smak. Polecam :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8105
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2759
Polecam.
Odsłon: 1339
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8105
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2759
Polecam.
Odsłon: 1339
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Umyte pomidory pokroić w drobną kostkę, odrzucić twarde gniazda nasienne. Cebulę również drobno posiekać. Wymieszać pomidory, cebulę i kolendrę z jogurtem, dodać sól, pieprz i szczyptę cukru do smaku. Odstawić na godzinę do lodówki. Dip podawać posypany świeżym szczypiorkiem.