Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, bardzo aromatyczny dip serowy z dodatkiem chilli. Idealny do nachosów lub drożdżowych paluchów. To idealny sos do imprezowych przekąsek.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 138
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 433
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 138
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 433
Składniki
Serek topiony kroimy w kostkę, cheddar trzemy na tarce. Ostrą papryczkę kroimy w drobną kostkę. Sery i papryczkę zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu, aż sery się roztopią i ładnie połączą. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką, i chipotle. Sos jest dość lejąc, dopiero po ostygnięciu zgęstnieje. Przed podaniem sos posypujemy płatkami chilli.