Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mieszanka przypraw Szawarma (Shawarma). Co to jest Shawarma? Shawarma to klasyczne danie arabskie z mięsa (jagnięciny, kurczaka, indyka, wołowiny lub mieszanych) przyprawionego i umieszczonego pionowo na rożnie i wolno pieczonego. Zazwyczaj shawarma jest pokrojona w cienkie plastry i podana z tabbouleh, sałatką fattoush, podpłomykami, pomidorem i ogórkiem oraz różnymi sosami. Słowo „shawarma” to arabskie tłumaczenie tureckiego çevirme „obracanie”, w odniesieniu do pieczenia mięsa na rożnie, które obraca się wokół osi.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 260
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 260
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Wszystkie składniki wsyp do pojemnika, zakręć i energicznie wstrząśnij. Możesz mieszankę przechowywać w szczelnym opakowaniu, w pokojowej temperaturze do 1 roku. Smacznego !!