Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzeczy zrobione w domu, cieszą stokroć bardziej, niż te kupione w sklepie. Uwielbiam musztardę, używam jej często, choć koneserem nie jestem. Najczęściej używam musztard delikatnych w smaku, z pełnymi niezmielonymi ziarnami gorczycy.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22644
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44840
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 714
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22644
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44840
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 714
Składniki
Ziarnka gorczycy zalewamy wodą i ocetem. Pod przykryciem odstawiamy w chłodne miejsce na 16-18 godzin, aż wchłoną wodę.
Po tym czasie gorczycę wkładamy do blendera i miksujemy, aż uzyskamy pożądaną konsystencję, dodając w trakcie miksowania wodę (dodawać należy stopniowo, aby musztarda nie była zbyt wodnista).
Następnie do smaku dodajemy sól i cukier.
Tak przygotowaną musztardę przechowujemy w lodówce 7-9 dni.
Z podanej ilości składników wychodzi musztarda dość ostra w smaku, złamać ostrość można poprzez dodanie do blendera 1-2 łyżek miodu.