Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna przyprawa do piernika i grzanego wina. O wiele lepsza niż oferowane na sklepowych półkach. Przygotowując domową przyprawę mamy pewność, że w swoim składzie nie zawiera wypełniaczy takich jak mąka i cukier. Taką przyprawę możemy modyfikować w dowolny sposób, według uznania. Moją przyprawę wzbogaciłam o cytrusową i waniliową nutę. Intensywny zapach i piękny kolor utwierdził mnie w przekonaniu, że w tym roku ostatni raz sięgnęłam po gotowe mieszanki.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22399
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14294
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4434
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43461
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 512
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22399
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14294
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4434
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43461
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 512
Składniki
Przygotowanie: Pomarańczę zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na parę minut. Następnie ścieramy samą skórkę ( bez białej warstwy. która jest gorzka ). Wszystkie składniki umieszczamy początkowo w moździerzu i tłuczemy/ ucieramy na mniejsze kawałki ( poza mielonymi ). Następnie przekładamy wraz z zmielonymi przyprawami do pojemnika malaksera lub do młynka i mielimy na pył. Mieląc składniki w malakserze lub blenderze na początku mielimy pulsacyjnie. Przyprawę do piernika przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiczku.