Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna przyprawa do piernika i grzanego wina. O wiele lepsza niż oferowane na sklepowych półkach. Przygotowując domową przyprawę mamy pewność, że w swoim składzie nie zawiera wypełniaczy takich jak mąka i cukier. Taką przyprawę możemy modyfikować w dowolny sposób, według uznania. Moją przyprawę wzbogaciłam o cytrusową i waniliową nutę. Intensywny zapach i piękny kolor utwierdził mnie w przekonaniu, że w tym roku ostatni raz sięgnęłam po gotowe mieszanki.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 998
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4189
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 998
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4189
Składniki
Przygotowanie: Pomarańczę zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na parę minut. Następnie ścieramy samą skórkę ( bez białej warstwy. która jest gorzka ). Wszystkie składniki umieszczamy początkowo w moździerzu i tłuczemy/ ucieramy na mniejsze kawałki ( poza mielonymi ). Następnie przekładamy wraz z zmielonymi przyprawami do pojemnika malaksera lub do młynka i mielimy na pył. Mieląc składniki w malakserze lub blenderze na początku mielimy pulsacyjnie. Przyprawę do piernika przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiczku.