Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Remulada to jeden z najsmaczniejszych sosów stosowanych do wielu potraw m.in jako dip do warzyw, do jajek, pieczeni, hot dogów, ryb, do kanapek. Mozna ja kupic gotowa, ale domowa bedzie zawsze lepsza i posiada nasz preferowany smak. Moja wersja zawiera zamiast ogórków konserwowych kapary, dodatkowo pomidory i duzo swiezych ziól, ale skladniki mozna oczywiscie dodac wedlug wlasnego smaku.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Zaczynamy od sporzadzenia tradycyjnego majonezu. 2 zoltka ubijac z musztarda, przy czym stopniowo dodawac olej w malych ilosciach, az powstanie kremowy majonez.
Ugotowac 4 jajka na twardo i drobno posiekac. Pokroic w drobna kostke szalotki i pomidory pozbawione pestek. Oskubać listki tymianku z szypulek i drobno posiekac wszystkie ziola. Do majonezu dodac jajka, szalotki, pomidory, zioła, kapary i wszystko dokladnie wymieszac. Na koniec dodac jogurt i lyzke kupnego majonezu, doprawic sola, pieprzem, cukrem, odrobina soku z cytryny i szczypta chilli w proszku.