Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza domowa tortilla.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8195
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 426
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8195
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 426
Składniki
Wykonanie: Zmieszać obie mąki, wlać letnią wodę, posolić i wyrobić ciasto aż stanie się elastyczne (wyrabiać około 15 minut) następnie ciasto zgnieść w kulę i odstawić na 15 minut.
Gotowe ciasto podzielić na 16 równych kawałków, uformować małe kulki, rozwałkować na placki..
Piec z dwóch stron na suchej patelni, po upieczeniu przechowywać w płóciennym woreczku