Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie Kochani! Po majowym odpoczynku czas powrócić do normalnej aktywności :) Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam jak samodzielnie zrobić masło orzechowe. Taki domowy krem orzechowy jest zdrowy, smaczny i o wiele tańszy od produktów dostępnych w sklepach. Masło orzechowe zawiera wiele cennych witamin z grupy B, witaminę A i E, nienasycone kwasy tłuszczowe, a także jest świetnym źródłem białka. Każdy sportowiec i osoby aktywne fizycznie powinny włączyć je do swojej diety. Masło orzechowe jest nie tylko zdrowe, ale i niezwykle pyszne! Ja mam do niego ogromną słabość ;)
Prażone orzeszki ziemne wsypujemy do rozdrabniacza, dodajemy szczyptę soli i miksujemy kilka minut do momentu powstania jednolitej oraz płynnej konsystencji.
Dla smaku możemy dodać do niego zmielony na puder ksylitol oraz olej kokosowy, ale tylko ten nierafinowany, tłoczony na zimno.
Jeśli lubimy masło w wersji crunchy, dodajmy do naszego masła posiekane kawałki orzeszków.
Masło orzechowe idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, naleśników, ciast, ciasteczek oraz pieczonych warzyw.
Możemy przechowywać je w lodówce do 1 miesiąca.
Życzę smacznego! :)
Zdrowe i sycące ciastka owsiane bez cukru. Pychotka!
Odsłon: 9309
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 32
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 176
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 32
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 176
Składniki
Prażone orzeszki ziemne wsypujemy do rozdrabniacza, dodajemy szczyptę soli i miksujemy kilka minut do momentu powstania jednolitej oraz płynnej konsystencji. Dla smaku możemy dodać do niego zmielony na puder ksylitol oraz olej kokosowy, ale tylko ten nierafinowany, tłoczony na zimno. Jeśli lubimy masło w wersji crunchy, dodajmy do naszego masła posiekane kawałki orzeszków.
Masło orzechowe idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, naleśników, ciast, ciasteczek oraz pieczonych warzyw. Możemy przechowywać je w lodówce do 1 miesiąca. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Dodatki
Sos czosnkowy
Pasztet z kaczki i kurczaka
Pieczony pasztet z kaczki i udka kurczaka. Pyszny i aromatyczny. Bardzo dobrz...
Odsłon: 79
Domowy smalec
Domowy smalec to słonina pokrojona w drobną kostkę lub zmielona przez maszynk...
Odsłon: 132