Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do koktajli, czy sosów, nie tak tłuste jak z puszki, ale równie smaczne.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16612
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16612
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Składniki
Wiórki zalewamy 1 szklanką wrzątku i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie dolewamy 1/2 szklanki wrzątku i miksujemy blenderem przez kilka minut. Następnie odciskamy mleko za pomocą gęstego sitka lub gazy. Pozostałe po odciśnięciu wiórki zalewamy znowu 1/2 szklanki wrzątku, miksujemy blenderem i ponownie odciskamy.