Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowe pesto z bazylii i migdałów

Domowe pesto z bazylii i migdałów

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 1779

Dodano:

Odsłon: 2445

Jest szybkie w wykonaniu i można je użyć nie tylko do makaronu,sałatki ale także do smarowania pieczywa

Składniki

  • 2 krzaczki-pęczki świeżej bazylii
  • garść szpinaku
  • 120g płatków migdałowych
  • 180-200ml oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Liście bazylii i szpinaku umieszczamy w blenderze.Dodajemy oliwę z oliwek,czosnek,migdały i możemy posolić do smaku.
    Blendujemy wszystko na gładką masę,jeśli pesto wyszło zbyt gęste dodajemy oliwy.
    Jest pyszne,uwierzcie :)
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń