Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwę dałam ekologiczny, ze względu na kurze jajka od kurek zielononóżek (wesołych), a są to jedne z najzdrowszych jajek kurzych, oraz dodałam zamiast octu spirytusowego, ocet balsamiczny oraz użyłam oleju z pestek winogron. Kolor majonezu jest ciemniejszy ale majonez jest dużo lepszy i zdrowszy od tego z dodatkiem octu spirytusowego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5424
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 934
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11867
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5424
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 934
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11867
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1375
Składniki
Szczyptą soli solimy dwa żółtka i ucieramy dodając po kolei składniki: 1 łyżkę musztardy, szczyptę pieprzu świeżo mielonego, sok z cytryny, powoli wlewamy olej. Gdy majonez będzie robił się już gęsty dodajemy ocet i ucieramy jeszcze przez chwilę.
Gotowy majonez.