Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowy majonez ekologiczny.

Domowy majonez ekologiczny.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1426 Ocena: 18417

Dodano:

Odsłon: 1308

Nazwę dałam ekologiczny, ze względu na kurze jajka od kurek zielononóżek (wesołych), a są to jedne z najzdrowszych jajek kurzych, oraz dodałam zamiast octu spirytusowego, ocet balsamiczny oraz użyłam oleju z pestek winogron. Kolor majonezu jest ciemniejszy ale majonez jest dużo lepszy i zdrowszy od tego z dodatkiem octu spirytusowego.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szczyptą soli solimy dwa żółtka i ucieramy dodając po kolei składniki:
    1 łyżkę musztardy, szczyptę pieprzu świeżo mielonego, sok z cytryny, powoli wlewamy olej. Gdy majonez będzie robił się już gęsty dodajemy ocet i ucieramy jeszcze przez chwilę.

  2. Gotowy majonez.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń