Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowy majonez powinien znaleźć się w każdym kulinarnym notesie. Jeśli raz go zrobisz, już nigdy nie powrócisz do sklepowych odpowiedników, gdyż smak domowego majonezu bije na głowę wszystkie gotowce. Z proporcji podanych w przepisie otrzymasz gęsty majonez idealnie nadający się do sałatek, kanapek i przekąsek. Jest to duża porcja. - w sam raz na święta. Jeśli potrzebujesz go mniej, zmniejsz liczbę potrzebnych składników o połowę.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1049
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 194
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1049
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 194
Składniki
Do wysokiej miski lub innego pojemnika wbij jajka. Dodaj również sól, ocet i musztardę.
Przy pomocy blendera zacznij powoli miksować składniki, powoli zwiększając obroty. Możesz też użyć ręcznej trzepaczki lub miksera, chociaż to wydłuży nieco pracę.
Cienkim strumieniem zacznij dodawać do jajek olej - im więcej go dodasz, tym gęstszy będzie. Cały czas miksuj, do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
Domowy majonez natychmiast nadaje się do użycia. Możesz też przełożyć go do zakręcanego słoiczka i przechowywać w lodówce.