Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie zrobić go raz a zapewniam, że się od niego uzależnicie.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Składniki
Na blat wysypać połowę mąki, zrobić na środku wgłębienie. Wbić jajka, dodać sól i zetrzeć na tarce (grube oczka) masło. Zarobić ciasto, dosypując mąkę. Nie dodajemy żadnego płynu. Odłożyć na pół godziny by ciasto odpoczęło. Przykryć ściereczką by nie wysychało. Następnie podzielić na 4 części i każde cieniutko rozwałkować. Kroić nożem lub użyć maszynki do makaronu. Od razu gotować lub rozłożyć na ściereczce i pozwolić mu dobrze się ususzyć. Po ususzeniu- przełożyć do pojemnika lub woreczka .