Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie zrobić go raz a zapewniam, że się od niego uzależnicie.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 118
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 458
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32645
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 130
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 118
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 458
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32645
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 130
Składniki
Na blat wysypać połowę mąki, zrobić na środku wgłębienie. Wbić jajka, dodać sól i zetrzeć na tarce (grube oczka) masło. Zarobić ciasto, dosypując mąkę. Nie dodajemy żadnego płynu. Odłożyć na pół godziny by ciasto odpoczęło. Przykryć ściereczką by nie wysychało. Następnie podzielić na 4 części i każde cieniutko rozwałkować. Kroić nożem lub użyć maszynki do makaronu. Od razu gotować lub rozłożyć na ściereczce i pozwolić mu dobrze się ususzyć. Po ususzeniu- przełożyć do pojemnika lub woreczka .