Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może i wymaga czasu przy przygotowaniu, może jest kaloryczny ale jakże smaczny. Raz na jakiś czas można podać rodzinie niedzielny rosół z własnoręcznie przygotowanym makaronem. Takiego w sklepie nie znajdziecie.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2625
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 865
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2625
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 865
Składniki
: Na blat lub silikonową matę przesiać najpierw 1/2 kg mąki. Zrobić w środku dołek, wsypać sól, wbić jajka i zetrzeć na dużych oczkach zimne masło. Wyrobić ciasto, stopniowo dosypując mąkę. Ciasto powinno być twarde ale elastyczne niczym modelina. Odstawić pod przykryciem na pół godziny by odpoczęło. Podzielić na trzy lub cztery części. Każdy kawałek cienko rozwałkować. Podsypać lekko mąką z obu stron. Chwilę pozostawić rozwałkowane by przeschło. Kroić w paski a następnie w poprzek. Grubość zależy od naszych upodobań. My lubimy makaron troszkę grubszy i dlatego nie kroję w cienkie niteczki.