Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może i wymaga czasu przy przygotowaniu, może jest kaloryczny ale jakże smaczny. Raz na jakiś czas można podać rodzinie niedzielny rosół z własnoręcznie przygotowanym makaronem. Takiego w sklepie nie znajdziecie.
:
Na blat lub silikonową matę przesiać najpierw 1/2 kg mąki.
Zrobić w środku dołek, wsypać sól, wbić jajka i zetrzeć na dużych oczkach zimne masło.
Wyrobić ciasto, stopniowo dosypując mąkę.
Ciasto powinno być twarde ale elastyczne niczym modelina.
Odstawić pod przykryciem na pół godziny by odpoczęło.
Podzielić na trzy lub cztery części. Każdy kawałek cienko rozwałkować. Podsypać lekko mąką z obu stron. Chwilę pozostawić rozwałkowane by przeschło.
Kroić w paski a następnie w poprzek. Grubość zależy od naszych upodobań. My lubimy makaron troszkę grubszy i dlatego nie kroję w cienkie niteczki.
Makaron dla "swiezaków" :) robiłam po raz pierwszy w życiu. Obawiałam się co...
Odsłon: 2065
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2831
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 46
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 50
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 542
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 215
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2831
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 46
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 50
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 542
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 215
Składniki
: Na blat lub silikonową matę przesiać najpierw 1/2 kg mąki. Zrobić w środku dołek, wsypać sól, wbić jajka i zetrzeć na dużych oczkach zimne masło. Wyrobić ciasto, stopniowo dosypując mąkę. Ciasto powinno być twarde ale elastyczne niczym modelina. Odstawić pod przykryciem na pół godziny by odpoczęło. Podzielić na trzy lub cztery części. Każdy kawałek cienko rozwałkować. Podsypać lekko mąką z obu stron. Chwilę pozostawić rozwałkowane by przeschło. Kroić w paski a następnie w poprzek. Grubość zależy od naszych upodobań. My lubimy makaron troszkę grubszy i dlatego nie kroję w cienkie niteczki.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 406
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 478