Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowej roboty ocet winny z jabłek idealny jako naturalny środek zdrowotny lub element sosu vinegret
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19395
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19395
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Składniki
nastawienie octu: jabłka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki wyparzamy drewnianą łyżkę i słoik lub słoiki gotujemy wodę,mieszamy z cukrem, zalewamy jabłka i mieszamy (miód mieszamy w małej ilości letniej wody) słój lub słoiki z jabłkami przykrywamy gazą gazą i trzymamy w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej
w ciągu miesiąca: początkowo jabłka mieszamy codziennie minimum raz wyparzoną łyżką później gdy jabłka zaczynają zmieniać się w pulpę możemy mieszać zawartość rzadziej, a następnie raz na kilka dni
etap końcowy: po miesiącu gotowy ocet winny należy przecedzić i zlać do wyparzonych butelek lub słoików i przechowujemy w lodówce