Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowej roboty ocet winny z jabłek idealny jako naturalny środek zdrowotny lub element sosu vinegret
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 37
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 3383
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 227
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 62
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 37
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 3383
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 227
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 62
Składniki
nastawienie octu: jabłka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki wyparzamy drewnianą łyżkę i słoik lub słoiki gotujemy wodę,mieszamy z cukrem, zalewamy jabłka i mieszamy (miód mieszamy w małej ilości letniej wody) słój lub słoiki z jabłkami przykrywamy gazą gazą i trzymamy w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej
w ciągu miesiąca: początkowo jabłka mieszamy codziennie minimum raz wyparzoną łyżką później gdy jabłka zaczynają zmieniać się w pulpę możemy mieszać zawartość rzadziej, a następnie raz na kilka dni
etap końcowy: po miesiącu gotowy ocet winny należy przecedzić i zlać do wyparzonych butelek lub słoików i przechowujemy w lodówce