Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowej roboty ocet winny z jabłek idealny jako naturalny środek zdrowotny lub element sosu vinegret
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 261
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 372
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 433
Polecam.
Odsłon: 816
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 261
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 372
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 433
Polecam.
Odsłon: 816
Składniki
nastawienie octu: jabłka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki wyparzamy drewnianą łyżkę i słoik lub słoiki gotujemy wodę,mieszamy z cukrem, zalewamy jabłka i mieszamy (miód mieszamy w małej ilości letniej wody) słój lub słoiki z jabłkami przykrywamy gazą gazą i trzymamy w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej
w ciągu miesiąca: początkowo jabłka mieszamy codziennie minimum raz wyparzoną łyżką później gdy jabłka zaczynają zmieniać się w pulpę możemy mieszać zawartość rzadziej, a następnie raz na kilka dni
etap końcowy: po miesiącu gotowy ocet winny należy przecedzić i zlać do wyparzonych butelek lub słoików i przechowujemy w lodówce