Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowej roboty ocet winny z jabłek idealny jako naturalny środek zdrowotny lub element sosu vinegret
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6297
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6297
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Składniki
nastawienie octu: jabłka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki wyparzamy drewnianą łyżkę i słoik lub słoiki gotujemy wodę,mieszamy z cukrem, zalewamy jabłka i mieszamy (miód mieszamy w małej ilości letniej wody) słój lub słoiki z jabłkami przykrywamy gazą gazą i trzymamy w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej
w ciągu miesiąca: początkowo jabłka mieszamy codziennie minimum raz wyparzoną łyżką później gdy jabłka zaczynają zmieniać się w pulpę możemy mieszać zawartość rzadziej, a następnie raz na kilka dni
etap końcowy: po miesiącu gotowy ocet winny należy przecedzić i zlać do wyparzonych butelek lub słoików i przechowujemy w lodówce