Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowy paprykarz to smaczna i zdrowsza wersja znanego wszystkim paprykarzu szczecińskiego.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 596
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 977
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1967
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 596
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 977
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1967
Składniki
1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. 3. Pokrojoną cebulę i pora podsmażamy na oleju. 4. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę na dużych oczkach. Smażymy wszystko przez chwilę. 5. Dodajemy ugotowany ryz i wszystko mieszamy. 6. Dodajemy bulion oraz koncentrat pomidorowy. 7. Dodajmy makrelę pozbawioną ości i wszystko dokładnie mieszamy. 8. Doprawiamy przyprawami: pieprz, wędzona papryka słodka, kurkuma oraz ewentualnie sól. Smażymy do odparowania bulionu. 9. Posypujmy posiekaną natką pietruszki i mieszamy. Odstawiamy do przegryzienia się smaków.