Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowy paprykarz to smaczna i zdrowsza wersja znanego wszystkim paprykarzu szczecińskiego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4552
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4552
Składniki
1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. 3. Pokrojoną cebulę i pora podsmażamy na oleju. 4. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę na dużych oczkach. Smażymy wszystko przez chwilę. 5. Dodajemy ugotowany ryz i wszystko mieszamy. 6. Dodajemy bulion oraz koncentrat pomidorowy. 7. Dodajmy makrelę pozbawioną ości i wszystko dokładnie mieszamy. 8. Doprawiamy przyprawami: pieprz, wędzona papryka słodka, kurkuma oraz ewentualnie sól. Smażymy do odparowania bulionu. 9. Posypujmy posiekaną natką pietruszki i mieszamy. Odstawiamy do przegryzienia się smaków.