Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet domowy jest świetnym pomysłem, jeśli nie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu. Macie wtedy dwa w jednym, czyli i pyszny rosołek i pyszny pasztecik :-) Poniżej podaję Wam przepis na 1 foremkę wielkości 25x12 cm.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1798
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14411
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19517
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13162
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1798
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14411
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19517
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13162
Składniki
Udka obieramy z kości i mielimy mięso przez maszynkę. Wątróbkę oczyszczamy z błonek, kroimy na większe kawałki i smażymy na patelni razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Na koniec wątróbkę solimy i wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do masy dodajemy śmietanę, bułkę tartą, mieszamy dokładnie i dolewamy rosołu do uzyskania gęstszej konsystencji. Na koniec gotową masę doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, lub do foremki aluminiowej. Pasztet wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 40-45 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!