Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet domowy jest świetnym pomysłem, jeśli nie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu. Macie wtedy dwa w jednym, czyli i pyszny rosołek i pyszny pasztecik :-) Poniżej podaję Wam przepis na 1 foremkę wielkości 25x12 cm.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3458
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7016
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 350
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3458
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7016
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 350
Składniki
Udka obieramy z kości i mielimy mięso przez maszynkę. Wątróbkę oczyszczamy z błonek, kroimy na większe kawałki i smażymy na patelni razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Na koniec wątróbkę solimy i wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do masy dodajemy śmietanę, bułkę tartą, mieszamy dokładnie i dolewamy rosołu do uzyskania gęstszej konsystencji. Na koniec gotową masę doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, lub do foremki aluminiowej. Pasztet wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 40-45 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!