Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet domowy jest świetnym pomysłem, jeśli nie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu. Macie wtedy dwa w jednym, czyli i pyszny rosołek i pyszny pasztecik :-) Poniżej podaję Wam przepis na 1 foremkę wielkości 25x12 cm.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13250
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3737
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13250
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3737
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Składniki
Udka obieramy z kości i mielimy mięso przez maszynkę. Wątróbkę oczyszczamy z błonek, kroimy na większe kawałki i smażymy na patelni razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Na koniec wątróbkę solimy i wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do masy dodajemy śmietanę, bułkę tartą, mieszamy dokładnie i dolewamy rosołu do uzyskania gęstszej konsystencji. Na koniec gotową masę doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, lub do foremki aluminiowej. Pasztet wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 40-45 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!