Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowy syrop z czosnku i miodu

Domowy syrop z czosnku i miodu

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 504

Dodano:

Odsłon: 6418

Regularne przyjmowanie syropu może pomóc w obniżeniu cholesterolu. Przepis pochodzi z 408. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 3 obrane główki czosnku
  • 1 szklanka miodu
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy syrop z czosnku i miodu

Przygotowanie

  1. Ząbki czosnku pokroić w plastry, umieścić w słoiku i zalać miodem. Zakręcić i włożyć do lodówki na tydzień.

  2. Jeść codziennie na czczo – po jednej łyżeczce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Malykucharz 08 grudnia 2020 Znam inny również dobry. Do słoika wrzucamy pokrojone dwa plastry cytryny, na nie pokrojone trzy zabki czosnku oraz dwa plastry korzenia imbiru, zalewamy miodem aby zakryły się i taką czynność powtarzamy cztery razy. Słoik do lodówki. po dwóch tygodniach syrop przelewamy do innego słoicza, a zawartość w pierwszym ponownie pokrywamy tak jakbyśmy wykonywali pierwszy słoik.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń