Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki. Te dwa podstawowe składniki wymagają niewielkiego przygotowania – czosnek pieczemy, a nasiona kozieradki mielimy w moździerzu. Dzięki tym składnikom twarożek posiada niezwykły aromat i wysoką wartość odżywczą.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 912
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 287
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 16954
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 912
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 287
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 16954
Składniki
Do przygotowania twarogu potrzebny jest pieczony czosnek. Mozna wlozyc nieobrane zabki czosnku na 30 min do piekarnika jesli pieczemy jednoczesnie chrupkie pieczywo (170° C) albo upiec je osobno przed przyrzadzeniem twarozku. Nasiona kozieradki wsypac do mozdzierza i drobno zemlec.
Wycisnac pieczony czosnek ze skórki, wlozyc do miski i rozgniesc widelcem, dodac twarozek i proszek z kozieradki. Wszystko razem wymieszac, doprawic sola, pieprzem, miodem i sokiem z cytryny.
Posiekac koperek i dodac do twarozku. Twarozek pasuje doskonale do domowego chrupiekgo pieczywa. Przepis tutaj: https://smaker.pl/przepisy-pieczywo/przepis-domowe-chrupkie-pieczywo,2040872,konhambos.html
Mozna go tez udekorowac cwiartkami rzodkiewki, paskami papryki i rzezucha.