Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki. Te dwa podstawowe składniki wymagają niewielkiego przygotowania – czosnek pieczemy, a nasiona kozieradki mielimy w moździerzu. Dzięki tym składnikom twarożek posiada niezwykły aromat i wysoką wartość odżywczą.
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2313
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 133
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2313
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 133
Składniki
Do przygotowania twarogu potrzebny jest pieczony czosnek. Mozna wlozyc nieobrane zabki czosnku na 30 min do piekarnika jesli pieczemy jednoczesnie chrupkie pieczywo (170° C) albo upiec je osobno przed przyrzadzeniem twarozku. Nasiona kozieradki wsypac do mozdzierza i drobno zemlec.
Wycisnac pieczony czosnek ze skórki, wlozyc do miski i rozgniesc widelcem, dodac twarozek i proszek z kozieradki. Wszystko razem wymieszac, doprawic sola, pieprzem, miodem i sokiem z cytryny.
Posiekac koperek i dodac do twarozku. Twarozek pasuje doskonale do domowego chrupiekgo pieczywa. Przepis tutaj: https://smaker.pl/przepisy-pieczywo/przepis-domowe-chrupkie-pieczywo,2040872,konhambos.html
Mozna go tez udekorowac cwiartkami rzodkiewki, paskami papryki i rzezucha.