Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proces robienia zakwasu żytniego do wypieku domowego chleba i bułeczek zapraszam na przepis ,
Proces robienia zakwasu trwa od 5 do 7 dni .Pierwszego dnia do naszego słoika dajemy 2 łyżki maki żytniej i taka czynność powtarzamy przez kolejne co najmniej 5 dni a najlepiej 7 ,najlepiej o tej samej porze dnia dokarmiamy zakwas mąką i wodą .Wtedy zakwas jest gotowy możemy go brać do pieczenia ale zostawiamy sobie ze 2 łyżki zakwasu który ponownie dokarmiamy gdy chcemy piec kolejne chleby.
W przypadku gdy nie potrzebujemy na razie zakwasu przechowujemy go w lodowce przykrytego gazą tylko przed kolejnym użyciem musimy wyciągnąć najlepiej na kilka godzin i ogrzać i dokarmić by zaczął pracować i znowu zostawiamy troszeczkę zakwasu który dokarmiamy przez kolejne dni I I Zawsze mamy własny zakwas ,a gdy chcemy przechowujemy w lodowce po wykonanie zapraszam na film
Pierogi ruskie w wersji dla osób preferujących zdrową kuchnię. Zapewniam, że...
Odsłon: 23285
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 441
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1877
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 136
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 441
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1877
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 136
Składniki
Proces robienia zakwasu trwa od 5 do 7 dni .Pierwszego dnia do naszego słoika dajemy 2 łyżki maki żytniej i taka czynność powtarzamy przez kolejne co najmniej 5 dni a najlepiej 7 ,najlepiej o tej samej porze dnia dokarmiamy zakwas mąką i wodą .Wtedy zakwas jest gotowy możemy go brać do pieczenia ale zostawiamy sobie ze 2 łyżki zakwasu który ponownie dokarmiamy gdy chcemy piec kolejne chleby.
W przypadku gdy nie potrzebujemy na razie zakwasu przechowujemy go w lodowce przykrytego gazą tylko przed kolejnym użyciem musimy wyciągnąć najlepiej na kilka godzin i ogrzać i dokarmić by zaczął pracować i znowu zostawiamy troszeczkę zakwasu który dokarmiamy przez kolejne dni I I Zawsze mamy własny zakwas ,a gdy chcemy przechowujemy w lodowce po wykonanie zapraszam na film
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kiełbasa chuda podpiekana.
Dodatki
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Dodatki
Szaszłyki z pomidorów
Dodatki
Kluski francuskie do zup
Kiełbasa chuda podpiekana.
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 70
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 199