Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny wypiek na śniadanie.
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 313
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65108
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 720
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 313
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65108
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 720
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5817
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z jedną łyżeczką cukru, jedną łyżeczką mąki i dodać ciepłe mleko, wymieszać i odstawić na chwilę do wyrośnięcia.
Margarynę posiekać z mąką i jajami, połączyć z rozczynem i dokładnie wyrobić.
Z ciasta uformować kulę, włożyć do miski i zalać zimną wodą. Po około 20 minutach ciasto powinno wypłynąć. Następnie wyjmujemy z wody, dodajemy resztę składników i jeszcze raz chwilę wyrabiamy.
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie zostawiamy do wyrośnięcia.
Wierzch ciasta posypujemy wiórkami i pieczemy 35 minut w temperaturze 160 stopni.