Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny wypiek na śniadanie.
Ciasto Marysieńka siostry Anastazji to wyjątkowo orzechowa propozycja, która...
Odsłon: 23695
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 219
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 182
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 219
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 182
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z jedną łyżeczką cukru, jedną łyżeczką mąki i dodać ciepłe mleko, wymieszać i odstawić na chwilę do wyrośnięcia.
Margarynę posiekać z mąką i jajami, połączyć z rozczynem i dokładnie wyrobić.
Z ciasta uformować kulę, włożyć do miski i zalać zimną wodą. Po około 20 minutach ciasto powinno wypłynąć. Następnie wyjmujemy z wody, dodajemy resztę składników i jeszcze raz chwilę wyrabiamy.
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie zostawiamy do wyrośnięcia.
Wierzch ciasta posypujemy wiórkami i pieczemy 35 minut w temperaturze 160 stopni.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Wielkanocny wieniec
Dodatki
Sos do sałatki gyros
Dodatki
Sos tatarski
Dodatki
Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty
Wielkanocny wieniec
Kilka dni temu dostałam od rodziny kurczaka wiejskiego. Pomysłów do jego...
Odsłon: 185
Sos do sałatki gyros
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 528