Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta duszona z przepisu mojej mamy. Pyszne i konkretne danie.
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2211
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 235
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1529
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2211
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 235
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1529
Składniki
Boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni, aż będzie przypieczony i chrupiący. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy kapustę pokrojoną w grubą kostkę, przyprawy, kostkę rosołową i zalewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Kapusta musi być zupełnie miękka (u mnie zajęło to około 20 minut). Na suchą patelnię wysypujemy łyżkę mąki. Podgrzewamy na małym ogniu często mieszając. Mąka powinna leciutko zbrązowieć (nie można doprowadzić do przypalenia). Mąkę dosypujemy do kapusty, mieszamy i dusimy razem jeszcze 5 minut. Kapusta sprawdza się świetnie z ziemniakami i jajkiem sadzonym.