Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta duszona z przepisu mojej mamy. Pyszne i konkretne danie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 665
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 927
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14558
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 665
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 927
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14558
Składniki
Boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni, aż będzie przypieczony i chrupiący. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy kapustę pokrojoną w grubą kostkę, przyprawy, kostkę rosołową i zalewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Kapusta musi być zupełnie miękka (u mnie zajęło to około 20 minut). Na suchą patelnię wysypujemy łyżkę mąki. Podgrzewamy na małym ogniu często mieszając. Mąka powinna leciutko zbrązowieć (nie można doprowadzić do przypalenia). Mąkę dosypujemy do kapusty, mieszamy i dusimy razem jeszcze 5 minut. Kapusta sprawdza się świetnie z ziemniakami i jajkiem sadzonym.