Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na straganach pojawiły się młode kapusty, stwierdziłam że czas zrobić młodą kapustkę, u nas na obiad klasycznie ze schabowym była mmmmm niebo w gębie
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4746
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 279
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13375
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4746
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 279
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13375
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Składniki
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, przekrawamy na ćwiartki i drobno szatkujemy. Następnie wkładamy do garnka zalewamy ok 1-1.5 szkl. wody, lekko solimy i gotujemy 5-10 min (ja gotowałam 5 bo kapusty są bardzo miękkie). na patelnię wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulkę i szklimy. Następnie do cebuli dodajemy mąkę i mieszamy, chwilkę podsmażamy mieszając. Do cebuli z mąką przekładamy kapustę z wodą i dokładnie mieszamy. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy przez ok 10min. Gdy woda ciut odparuje możemy przykryć pokrywka ale nie zapominajmy o mieszaniu co jakiś czas. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Na koniec wrzucamy pokrojony pęczek koperku(nie żałować ma być go dużo) mieszamy i gotowe.Smacznego