Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na straganach pojawiły się młode kapusty, stwierdziłam że czas zrobić młodą kapustkę, u nas na obiad klasycznie ze schabowym była mmmmm niebo w gębie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5274
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11701
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5274
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11701
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, przekrawamy na ćwiartki i drobno szatkujemy. Następnie wkładamy do garnka zalewamy ok 1-1.5 szkl. wody, lekko solimy i gotujemy 5-10 min (ja gotowałam 5 bo kapusty są bardzo miękkie). na patelnię wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulkę i szklimy. Następnie do cebuli dodajemy mąkę i mieszamy, chwilkę podsmażamy mieszając. Do cebuli z mąką przekładamy kapustę z wodą i dokładnie mieszamy. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy przez ok 10min. Gdy woda ciut odparuje możemy przykryć pokrywka ale nie zapominajmy o mieszaniu co jakiś czas. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Na koniec wrzucamy pokrojony pęczek koperku(nie żałować ma być go dużo) mieszamy i gotowe.Smacznego