Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na straganach pojawiły się młode kapusty, stwierdziłam że czas zrobić młodą kapustkę, u nas na obiad klasycznie ze schabowym była mmmmm niebo w gębie
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, przekrawamy na ćwiartki i drobno szatkujemy. Następnie wkładamy do garnka zalewamy ok 1-1.5 szkl. wody, lekko solimy i gotujemy 5-10 min (ja gotowałam 5 bo kapusty są bardzo miękkie). na patelnię wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulkę i szklimy. Następnie do cebuli dodajemy mąkę i mieszamy, chwilkę podsmażamy mieszając. Do cebuli z mąką przekładamy kapustę z wodą i dokładnie mieszamy. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy przez ok 10min. Gdy woda ciut odparuje możemy przykryć pokrywka ale nie zapominajmy o mieszaniu co jakiś czas. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Na koniec wrzucamy pokrojony pęczek koperku(nie żałować ma być go dużo) mieszamy i gotowe.Smacznego
Bardzo lubię taką kapustkę. Nie dość, że smakuje wyśmienicie, to dodatkowo je...
Odsłon: 2682
Propozycja na szybki sobotni obiad. Sezon na młodą kapustę w pełni więc korzy...
Odsłon: 257
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 168
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 124
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 168
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 124
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 86
Składniki
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, przekrawamy na ćwiartki i drobno szatkujemy. Następnie wkładamy do garnka zalewamy ok 1-1.5 szkl. wody, lekko solimy i gotujemy 5-10 min (ja gotowałam 5 bo kapusty są bardzo miękkie). na patelnię wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulkę i szklimy. Następnie do cebuli dodajemy mąkę i mieszamy, chwilkę podsmażamy mieszając. Do cebuli z mąką przekładamy kapustę z wodą i dokładnie mieszamy. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy przez ok 10min. Gdy woda ciut odparuje możemy przykryć pokrywka ale nie zapominajmy o mieszaniu co jakiś czas. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Na koniec wrzucamy pokrojony pęczek koperku(nie żałować ma być go dużo) mieszamy i gotowe.Smacznego
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1812
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 545