Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na straganach pojawiły się młode kapusty, stwierdziłam że czas zrobić młodą kapustkę, u nas na obiad klasycznie ze schabowym była mmmmm niebo w gębie
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1796
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2277
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 71
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 155
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1428
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1796
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2277
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 71
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 155
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1428
Składniki
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, przekrawamy na ćwiartki i drobno szatkujemy. Następnie wkładamy do garnka zalewamy ok 1-1.5 szkl. wody, lekko solimy i gotujemy 5-10 min (ja gotowałam 5 bo kapusty są bardzo miękkie). na patelnię wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulkę i szklimy. Następnie do cebuli dodajemy mąkę i mieszamy, chwilkę podsmażamy mieszając. Do cebuli z mąką przekładamy kapustę z wodą i dokładnie mieszamy. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy przez ok 10min. Gdy woda ciut odparuje możemy przykryć pokrywka ale nie zapominajmy o mieszaniu co jakiś czas. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Na koniec wrzucamy pokrojony pęczek koperku(nie żałować ma być go dużo) mieszamy i gotowe.Smacznego