Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na straganach pojawiły się młode kapusty, stwierdziłam że czas zrobić młodą kapustkę, u nas na obiad klasycznie ze schabowym była mmmmm niebo w gębie
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1692
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232129
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1692
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232129
Składniki
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, przekrawamy na ćwiartki i drobno szatkujemy. Następnie wkładamy do garnka zalewamy ok 1-1.5 szkl. wody, lekko solimy i gotujemy 5-10 min (ja gotowałam 5 bo kapusty są bardzo miękkie). na patelnię wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulkę i szklimy. Następnie do cebuli dodajemy mąkę i mieszamy, chwilkę podsmażamy mieszając. Do cebuli z mąką przekładamy kapustę z wodą i dokładnie mieszamy. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy przez ok 10min. Gdy woda ciut odparuje możemy przykryć pokrywka ale nie zapominajmy o mieszaniu co jakiś czas. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Na koniec wrzucamy pokrojony pęczek koperku(nie żałować ma być go dużo) mieszamy i gotowe.Smacznego