Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na dżadżyk turecki czyli jogurt z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem. Dżadżyk bardzo przypomina greckie tzatziki i świetnie komponuje się grillowanym mięsem, ale także z pieczonymi warzywami. Turcy przygotowują go z kremowego, gęstego jogurtu i podają go jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29217
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1648
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18557
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 665
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29217
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1648
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18557
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 665
Składniki
Ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę, a następnie starannie odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Wkładamy ogórka do miseczki, dodajemy jogurt i mieszamy.
Do ogórka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekany koperek, wszystko starannie mieszamy i doprawimy do smaku solą morską oraz pieprzem. Przed podaniem dżadżyk skrapiamy oliwą z oliwek.
Dżadżyk świetnie smakuje także jako dodatek do kanapek, frytek, pity lub pizzy. Życzę smacznego! :)