Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z dyni i truskawek przygotowane w domu jest rewelacyjny.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15062
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2187
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8854
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15062
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2187
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8854
Składniki
Dynię obrać, pokroić w kostkę, wsypać do rondla. Wlać wodę, przykryć i rozgotować.
Następnie wsypać truskawki świeże lub mrożone. ( u mnie były mrożone)
Gotować ciągle mieszając, aż uzyskamy pożądaną gęstość. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem na 5 minut.