Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z dyni i truskawek przygotowane w domu jest rewelacyjny.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 510
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5362
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3473
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 510
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5362
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3473
Składniki
Dynię obrać, pokroić w kostkę, wsypać do rondla. Wlać wodę, przykryć i rozgotować.
Następnie wsypać truskawki świeże lub mrożone. ( u mnie były mrożone)
Gotować ciągle mieszając, aż uzyskamy pożądaną gęstość. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem na 5 minut.