Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z dyni i truskawek przygotowane w domu jest rewelacyjny.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1549
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1411
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 297
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1549
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1411
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 297
Składniki
Dynię obrać, pokroić w kostkę, wsypać do rondla. Wlać wodę, przykryć i rozgotować.
Następnie wsypać truskawki świeże lub mrożone. ( u mnie były mrożone)
Gotować ciągle mieszając, aż uzyskamy pożądaną gęstość. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem na 5 minut.