Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z dyni i truskawek przygotowane w domu jest rewelacyjny.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Składniki
Dynię obrać, pokroić w kostkę, wsypać do rondla. Wlać wodę, przykryć i rozgotować.
Następnie wsypać truskawki świeże lub mrożone. ( u mnie były mrożone)
Gotować ciągle mieszając, aż uzyskamy pożądaną gęstość. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem na 5 minut.