Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych smaków lata zamknięty w słoiczku ;)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4223
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11549
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13665
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4223
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11549
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13665
Składniki
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i wrzucamy do garnka. Dolewamy do nich wodę i wstawiamy garnek na średni ogień. Gotujemy do momentu, aż owoce rozpadną się (co jakiś czas mieszając). Wsypujemy do nich cukier, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Zdejmujemy garnek z ognia, aby przestygło.
Do garnka z owocami wsypujemy konfiturex, dokładnie całość mieszamy, wstawiamy ponownie na średni ogień i gotujemy ok. 2-3 minuty od momentu, gdy owoce zaczną wrzeć (co jakiś czas mieszając). Gorący dżem rozkładamy do słoiczków, mocno je zakręcamy i odstawiamy do ostygnięcia.