Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo zdrowy i smaczny dżem. Można go zajadać z chlebkiem lub bułeczką. Nadaje się również jako dodatek do mięs.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4869
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29546
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19087
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 871
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4869
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29546
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19087
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 871
Składniki
Przebrać żurawinę leśną i dobrze opłukać.
Włożyć do garnka i zalać 3/4 szklanki wody, następnie smażyć na wolnym ogniu.
Smażyć aż do rozpadnięcia większości owoców.
Dodać do podsmażonej żurawiny leśnej 50 dag cukru kryształu i dobrze wymieszać i dalej smażyć.
Wyparzyć słoiki i zakrętki w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 100 stopni C. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoików i od razu zakręcać, pozostawić do całkowitego wystudzenia. Nie trzeba już ich pasteryzować. Z podanej porcji wychodzi 6 słoiczków po dżemie. Smacznego !!!