Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, wyrazisty w smaku farsz na pierogi wigilijne, ukraińskie.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 307
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1253
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13395
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 307
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1253
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13395
Składniki
Kapustę posiekaj na mniejsze kawałki, włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj do miękkości. Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze kawałki, zalej wodą, dodaj odrobinę soli i gotuj do miękkości. Po tym czasie przeciśnij przez praskę i połącz z kapustą. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, by się zeszkliła. Dodaj cebulę do pozostałych składników farszu. Dopraw całość solą, pieprzem i czosnkiem. Dokładnie wymieszaj.