Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, wyrazisty w smaku farsz na pierogi wigilijne, ukraińskie.
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 17
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 54
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1420
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 17
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 54
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1420
Składniki
Kapustę posiekaj na mniejsze kawałki, włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj do miękkości. Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze kawałki, zalej wodą, dodaj odrobinę soli i gotuj do miękkości. Po tym czasie przeciśnij przez praskę i połącz z kapustą. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, by się zeszkliła. Dodaj cebulę do pozostałych składników farszu. Dopraw całość solą, pieprzem i czosnkiem. Dokładnie wymieszaj.