Bardzo smaczny, wyrazisty w smaku farsz na pierogi wigilijne, ukraińskie.
Farsz na pierogi ukraińskie
Składniki
- 300 g kapusty kiszonej
- 200 g ugotowanych ziemniaków
- 1 średnia cebula pokrojona w kostkę
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 ząbek czosnku
- Sól, pieprz do smaku
- Do gotowania kapusty:
- 5 kulek ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
Składniki
- 300 g kapusty kiszonej
- 200 g ugotowanych ziemniaków
- 1 średnia cebula pokrojona w kostkę
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 ząbek czosnku
- Sól, pieprz do smaku
- Do gotowania kapusty:
- 5 kulek ziela angielskiego
- 2 liście laurowe

Etapy przygotowania
Kapustę posiekaj na mniejsze kawałki, włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj do miękkości. Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze kawałki, zalej wodą, dodaj odrobinę soli i gotuj do miękkości. Po tym czasie przeciśnij przez praskę i połącz z kapustą. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, by się zeszkliła. Dodaj cebulę do pozostałych składników farszu. Dopraw całość solą, pieprzem i czosnkiem. Dokładnie wymieszaj.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Orzechy
- Fistaszki
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 1321

Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kukurydza
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 110
Ostatnio komentowane przepisy

Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Orzechy
- Fistaszki
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 1321

Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kukurydza
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 110



Składniki
- 300 g kapusty kiszonej
- 200 g ugotowanych ziemniaków
- 1 średnia cebula pokrojona w kostkę
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 ząbek czosnku
- Sól, pieprz do smaku
- Do gotowania kapusty:
- 5 kulek ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
Kapustę posiekaj na mniejsze kawałki, włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj do miękkości. Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze kawałki, zalej wodą, dodaj odrobinę soli i gotuj do miękkości. Po tym czasie przeciśnij przez praskę i połącz z kapustą. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, by się zeszkliła. Dodaj cebulę do pozostałych składników farszu. Dopraw całość solą, pieprzem i czosnkiem. Dokładnie wymieszaj.
Pyszotka;)