Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa z pieczarkami i cebulą to pyszne połączenie smaków, wspaniała przystawka lub szybkie danie obiadowe. Tak przyrządzona fasolka to świetny dodatek np. do jajka sadzonego, ziemniaków i kefiru, można ją również podać z makaronem lub jako samodzielną przekąske na lato.
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 683
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 79
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 249
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 307
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1084
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 683
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 79
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 249
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 307
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1084
Składniki
Z umytej fasolki odcinamy końcówki z ogonkami a większe sztuki przekrawamy na pół. Do garnka z lekko osolonym wrzątkiem wrzucamy fasolkę i gotujemy ją około 15 minut pod przykryciem, ugotowaną fasolkę odcedzamy.
Obraną cebulę drobno siekamy a oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki. Do dużego garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy posiekaną cebulkę i delikatnie ją rumienimy od czasu do czasu mieszając, dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje. Do podsmażonych pieczarek dodajemy ugotowaną fasolkę i wszystko chwilę razem podsmażamy pod koniec smażenia całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem, bazylią i oregano, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowaną fasolkę z pieczarkami uładamy na talerzach i posypujemy startym żółtym serem.