Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na koper włoski. Pasuje do ryżu, makaronu, jako dodatek do mięsnych dań.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31265
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14359
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1375
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31265
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14359
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1375
Składniki
Fenkuły umyłem, odkroiłem zielone listki. Bulwy fenkułów i połówki cebuli pokroiłem w piórka. Pomidory umyłem, pozbawiłem trzpieni. Na patelni rozgrzałem olej. Na słabym ogniu podsmażyłem na nim fenkuły, następnie dołożyłem cebulę i usmażyłem wszystko na złoto. Dodałem rozgnieciony ząbek czosnku.
Połowę pomidorów pokroiłem na ósemki. Resztę pokroiłem w kostkę i wrzuciłem na patelnię razem z tymiankiem, pietruszką i niewielką ilością listków fenkuła. Dusiłem wszystko pod przykryciem 5 minut. Przyprawiłem solą, pieprzem, szafranem i sokiem z cytryny. Do warzyw na patelni dodałem ósemki pomidorów, całość jeszcze raz pogrzałem. Przed podaniem posypałem posiekanymi listkami fenkuła.