Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki sposób na kolorową dekorację do ciast, tortów i babeczek.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7557
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7557
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Składniki
Do torebki plastykowej wsypujemy wiórki. W łyżeczce wody rozpuszczamy odrobinę barwnika. W zależności jaki odcień fioletu chcemy uzyskać, dodamy więcej lub miej barwnika, ale radzę zacząć od niewielkiej ilości. Barwnik wlewamy do torebki, zamykamy i wszystko bardzo dokładnie mieszamy przez wstrząsanie i rozcieranie. Zostawiamy w torebce na pół godziny, potem przesypujemy na papier śniadaniowy. Przesuszamy przez noc. Można przechowywać w szklanym pojemniku.