Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki sposób na kolorową dekorację do ciast, tortów i babeczek.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
Składniki
Do torebki plastykowej wsypujemy wiórki. W łyżeczce wody rozpuszczamy odrobinę barwnika. W zależności jaki odcień fioletu chcemy uzyskać, dodamy więcej lub miej barwnika, ale radzę zacząć od niewielkiej ilości. Barwnik wlewamy do torebki, zamykamy i wszystko bardzo dokładnie mieszamy przez wstrząsanie i rozcieranie. Zostawiamy w torebce na pół godziny, potem przesypujemy na papier śniadaniowy. Przesuszamy przez noc. Można przechowywać w szklanym pojemniku.