Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Artykuł sponsorowany
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1002
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 365
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1002
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 365
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić, namoczyć min 30 minut w wodzie. Odcedzić, osuszyć za pomocą papierowego ręcznika.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć osuszone, wymieszane z oliwą, pokrojone ziemniaki.
Ustawić czas na 18 minut, wsunąć kosz i kontynuować smażenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy. Podczas smażenia co jakiś czas potrząsać koszem aby frytki równomiernie się zarumieniły.