Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu frytki z batatów. Jeśli jeszcze nie jedliście, polecam spróbować.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Składniki
Bataty obrać, umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w słupki o boku około 7 mm.
Olej rozgrzać w rondlu, ostrożnie włożyć do niego połowę pokrojonych batatów i smażyć 15 minut.
Wyjąć z rondla, odsączyć na ręczniku papierowym.
Drugą porcję frytek również usmażyć w ten sam sposób.
Gotowe frytki oprószyć solą, papryką i pieprzem ziołowym.
Podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym.