Do góry

Dodatki Przepis na:

Frytki z batatów

Frytki z batatów

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 1331

Dodano:

Odsłon: 177

Po prostu frytki z batatów. Jeśli jeszcze nie jedliście, polecam spróbować.

Składniki

  • Bataty około 1 kg
  • Olej do smażenia około 700 ml
  • Sól
  • Papryka słodka w proszku
  • Pieprz ziołowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Frytki z batatów

Przygotowanie

  1. Bataty obrać, umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w słupki o boku około 7 mm.

  2. Olej rozgrzać w rondlu, ostrożnie włożyć do niego połowę pokrojonych batatów i smażyć 15 minut.

  3. Wyjąć z rondla, odsączyć na ręczniku papierowym.

  4. Drugą porcję frytek również usmażyć w ten sam sposób.

  5. Gotowe frytki oprószyć solą, papryką i pieprzem ziołowym.

  6. Podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń