Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu frytki z batatów. Jeśli jeszcze nie jedliście, polecam spróbować.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8542
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7031
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327500
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8542
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7031
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327500
Składniki
Bataty obrać, umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w słupki o boku około 7 mm.
Olej rozgrzać w rondlu, ostrożnie włożyć do niego połowę pokrojonych batatów i smażyć 15 minut.
Wyjąć z rondla, odsączyć na ręczniku papierowym.
Drugą porcję frytek również usmażyć w ten sam sposób.
Gotowe frytki oprószyć solą, papryką i pieprzem ziołowym.
Podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym.