Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu frytki z batatów. Jeśli jeszcze nie jedliście, polecam spróbować.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16848
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 843
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16848
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 843
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23885
Składniki
Bataty obrać, umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w słupki o boku około 7 mm.
Olej rozgrzać w rondlu, ostrożnie włożyć do niego połowę pokrojonych batatów i smażyć 15 minut.
Wyjąć z rondla, odsączyć na ręczniku papierowym.
Drugą porcję frytek również usmażyć w ten sam sposób.
Gotowe frytki oprószyć solą, papryką i pieprzem ziołowym.
Podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym.