Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z północy Włoch, gdzie podstawowym dodatkiem jest polenta, Zawsze gotowana jest w nadmiarze, wtedy można ją podawać na różne sposoby.
papier do pieczenia
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 251
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 354
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4463
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3691
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 251
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 354
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4463
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3691
Składniki
Okazało się, ze moja kaszka nie jest błyskawiczna więc musiałam ją mieszać 15 minut do stanu, kiedy zacznie się ciągnąć a łyżka może w niej stać. Powoli wysypuje się ja na osolony wrzątek. Wersja błyskawiczna zajmie pięć minut.
Trzymałam się podstawowych dodatków, natka, sól, chili i pieprz. Ale można dodać masło, ser, suszony czosnek. Masę wykłada się na paper do pieczenia, po ostygnięciu kroi we frytkę. Układa się je na lekko skropionym papierze do pieczenia i piecze po 10 minut z z dwóch stron. Podaje się z sosem śmietanowo pietruszkowym, od siebie dodałam też czosnku :)
Smacznego :)