Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z północy Włoch, gdzie podstawowym dodatkiem jest polenta, Zawsze gotowana jest w nadmiarze, wtedy można ją podawać na różne sposoby.
papier do pieczenia
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4214
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29451
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 185
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18903
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 807
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4214
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29451
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 185
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18903
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 807
Składniki
Okazało się, ze moja kaszka nie jest błyskawiczna więc musiałam ją mieszać 15 minut do stanu, kiedy zacznie się ciągnąć a łyżka może w niej stać. Powoli wysypuje się ja na osolony wrzątek. Wersja błyskawiczna zajmie pięć minut.
Trzymałam się podstawowych dodatków, natka, sól, chili i pieprz. Ale można dodać masło, ser, suszony czosnek. Masę wykłada się na paper do pieczenia, po ostygnięciu kroi we frytkę. Układa się je na lekko skropionym papierze do pieczenia i piecze po 10 minut z z dwóch stron. Podaje się z sosem śmietanowo pietruszkowym, od siebie dodałam też czosnku :)
Smacznego :)