Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z północy Włoch, gdzie podstawowym dodatkiem jest polenta, Zawsze gotowana jest w nadmiarze, wtedy można ją podawać na różne sposoby.
papier do pieczenia
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Składniki
Okazało się, ze moja kaszka nie jest błyskawiczna więc musiałam ją mieszać 15 minut do stanu, kiedy zacznie się ciągnąć a łyżka może w niej stać. Powoli wysypuje się ja na osolony wrzątek. Wersja błyskawiczna zajmie pięć minut.
Trzymałam się podstawowych dodatków, natka, sól, chili i pieprz. Ale można dodać masło, ser, suszony czosnek. Masę wykłada się na paper do pieczenia, po ostygnięciu kroi we frytkę. Układa się je na lekko skropionym papierze do pieczenia i piecze po 10 minut z z dwóch stron. Podaje się z sosem śmietanowo pietruszkowym, od siebie dodałam też czosnku :)
Smacznego :)