Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z północy Włoch, gdzie podstawowym dodatkiem jest polenta, Zawsze gotowana jest w nadmiarze, wtedy można ją podawać na różne sposoby.
papier do pieczenia
Składniki
Okazało się, ze moja kaszka nie jest błyskawiczna więc musiałam ją mieszać 15 minut do stanu, kiedy zacznie się ciągnąć a łyżka może w niej stać. Powoli wysypuje się ja na osolony wrzątek. Wersja błyskawiczna zajmie pięć minut.
Trzymałam się podstawowych dodatków, natka, sól, chili i pieprz. Ale można dodać masło, ser, suszony czosnek. Masę wykłada się na paper do pieczenia, po ostygnięciu kroi we frytkę. Układa się je na lekko skropionym papierze do pieczenia i piecze po 10 minut z z dwóch stron. Podaje się z sosem śmietanowo pietruszkowym, od siebie dodałam też czosnku :)
Smacznego :)