Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z północy Włoch, gdzie podstawowym dodatkiem jest polenta, Zawsze gotowana jest w nadmiarze, wtedy można ją podawać na różne sposoby.
papier do pieczenia
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5241
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 815
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11651
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5037
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1282
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5241
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 815
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11651
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5037
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1282
Składniki
Okazało się, ze moja kaszka nie jest błyskawiczna więc musiałam ją mieszać 15 minut do stanu, kiedy zacznie się ciągnąć a łyżka może w niej stać. Powoli wysypuje się ja na osolony wrzątek. Wersja błyskawiczna zajmie pięć minut.
Trzymałam się podstawowych dodatków, natka, sól, chili i pieprz. Ale można dodać masło, ser, suszony czosnek. Masę wykłada się na paper do pieczenia, po ostygnięciu kroi we frytkę. Układa się je na lekko skropionym papierze do pieczenia i piecze po 10 minut z z dwóch stron. Podaje się z sosem śmietanowo pietruszkowym, od siebie dodałam też czosnku :)
Smacznego :)