Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pataty nie są chyba aż tak popularne jak zdrowe i od czasu do czasu można zmienić coś w naszym jadłospisie. Tak też ja zrobiłam dzisiaj. Spróbujcie i oceńcie, czy nie warto od czasu spróbować czegoś nowego. Frytki według tej receptury są chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku.
Patelnia, garnek, durszlak, nóż, szpatułka
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 45
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4243
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 176
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 45
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4243
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 176
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki i umyć
Następnie pokroić w plastry, a plastry w słupki
Przełożyć do garnka, zalać wodą i wrzucić ziele, listek i czosnek przekrojony na połówki, osolić.
Ziemniaki doprowadzić do wrzenia, wyłączyć i pozostawić pod przykryciem krócej niż 5 minut.
W tym czasie rozgrzewamy olej na patelni. Odcedzamy ziemniaki na durszlaku, po czym wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy około 10 minut. Po usmażeniu ponownie wyjmujemy szpatułką na durszlak, aby usunąć nadmiar oleju. Życzę smacznego.
Podajemy z rybą lub jakimkolwiek daniem mięsnym.