Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pataty nie są chyba aż tak popularne jak zdrowe i od czasu do czasu można zmienić coś w naszym jadłospisie. Tak też ja zrobiłam dzisiaj. Spróbujcie i oceńcie, czy nie warto od czasu spróbować czegoś nowego. Frytki według tej receptury są chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku.
Patelnia, garnek, durszlak, nóż, szpatułka
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2447
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3535
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28457
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2447
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3535
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28457
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki i umyć
Następnie pokroić w plastry, a plastry w słupki
Przełożyć do garnka, zalać wodą i wrzucić ziele, listek i czosnek przekrojony na połówki, osolić.
Ziemniaki doprowadzić do wrzenia, wyłączyć i pozostawić pod przykryciem krócej niż 5 minut.
W tym czasie rozgrzewamy olej na patelni. Odcedzamy ziemniaki na durszlaku, po czym wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy około 10 minut. Po usmażeniu ponownie wyjmujemy szpatułką na durszlak, aby usunąć nadmiar oleju. Życzę smacznego.
Podajemy z rybą lub jakimkolwiek daniem mięsnym.