Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia galarety drobiowej użyłam skrzydełek z kurczaka, kaczki i gęsi. Połączenie tych trzech smaków mięsa dało galarecie wspaniały smak.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 200
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2482
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 187
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 200
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2482
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 187
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
Skrzydełka i korpus czyścimy i płuczemy w bieżącej zimnej wodzie.
Wymyte, oczyszczone skrzydełka i korpus gotujemy z zielem angielskim, listkami laurowymi i kostką rosołową, w 3 litrach wody do miękkości mięsa.
Po ugotowaniu, studzimy i obieramy mięso od kostek, drobno kroimy.
Ugotowany wywar przelewamy przez sitko.
Przelany przez sitko wywar ponownie wlewamy go do garnka, dodajemy pokrojone mięso i pozostałe przyprawy wraz z pokrojoną natką pietruszki. Gotujemy wszystko około 30 minut aż wyparuje troszkę wywaru, kończymy gotowanie.
Studzimy wywar z mięsem, ostudzony wlewamy do wcześniej wyłożonej folią spożywczą miski. Zimną wstawiamy na kilkanaście godzin do lodówki.
Smacznego!!!