Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki z grillowej patelni to znakomity pomysł na pyszny dodatek do pieczonego mięsa. W takim wydaniu możesz podać je również z siadłbym mlekiem lub kefirem, będą smakować rewelacyjnie! Do ziemniaczków użyj przypraw, które lubisz najbardziej, oprócz tych, które zaproponowaliśmy, sięgnij np. po rozmaryn, kolendrę czy kminek.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4157
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4157
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Składniki
Szczypiorek drobno posiekaj.
Wszystkie przyprawy zmieszaj ze sobą.
Ziemniaki umyj pod bieżącą wodą, pozbądź się ziemi i wykrój niejadalne części, następnie osusz.
W dużym garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Gdy zacznie wrzeć, przełóż ziemniaki i gotuj 8-10 minut.
Odcedź wodę. Do garnka z ziemniakami dodaj masło i przyprawy. Przykryj pokrywką i całość energicznie wymieszaj.
Tak przygotowane ziemniaki wyłóż na rozgrzaną patelnię grillową. Podsmażaj przez 10-15 minut do zarumienienia. Od czasu do czasu poruszaj patelnią.
Gotowe ziemniaki przełóż do ceramicznego naczynia i posyp posiekanym szczypiorkiem.