Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki z grillowej patelni to znakomity pomysł na pyszny dodatek do pieczonego mięsa. W takim wydaniu możesz podać je również z siadłbym mlekiem lub kefirem, będą smakować rewelacyjnie! Do ziemniaczków użyj przypraw, które lubisz najbardziej, oprócz tych, które zaproponowaliśmy, sięgnij np. po rozmaryn, kolendrę czy kminek.
Biszkopt kawowy przełożony kremem budyniowym również o smaku kawowym. Ciasto...
Odsłon: 39435
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 2439
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 59
Biszkopt kawowy przełożony kremem budyniowym również o smaku kawowym. Ciasto...
Odsłon: 39435
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 2439
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 59
Składniki
Szczypiorek drobno posiekaj.
Wszystkie przyprawy zmieszaj ze sobą.
Ziemniaki umyj pod bieżącą wodą, pozbądź się ziemi i wykrój niejadalne części, następnie osusz.
W dużym garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Gdy zacznie wrzeć, przełóż ziemniaki i gotuj 8-10 minut.
Odcedź wodę. Do garnka z ziemniakami dodaj masło i przyprawy. Przykryj pokrywką i całość energicznie wymieszaj.
Tak przygotowane ziemniaki wyłóż na rozgrzaną patelnię grillową. Podsmażaj przez 10-15 minut do zarumienienia. Od czasu do czasu poruszaj patelnią.
Gotowe ziemniaki przełóż do ceramicznego naczynia i posyp posiekanym szczypiorkiem.