Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki z grillowej patelni to znakomity pomysł na pyszny dodatek do pieczonego mięsa. W takim wydaniu możesz podać je również z siadłbym mlekiem lub kefirem, będą smakować rewelacyjnie! Do ziemniaczków użyj przypraw, które lubisz najbardziej, oprócz tych, które zaproponowaliśmy, sięgnij np. po rozmaryn, kolendrę czy kminek.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 137
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 228
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 137
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 228
Składniki
Szczypiorek drobno posiekaj.
Wszystkie przyprawy zmieszaj ze sobą.
Ziemniaki umyj pod bieżącą wodą, pozbądź się ziemi i wykrój niejadalne części, następnie osusz.
W dużym garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Gdy zacznie wrzeć, przełóż ziemniaki i gotuj 8-10 minut.
Odcedź wodę. Do garnka z ziemniakami dodaj masło i przyprawy. Przykryj pokrywką i całość energicznie wymieszaj.
Tak przygotowane ziemniaki wyłóż na rozgrzaną patelnię grillową. Podsmażaj przez 10-15 minut do zarumienienia. Od czasu do czasu poruszaj patelnią.
Gotowe ziemniaki przełóż do ceramicznego naczynia i posyp posiekanym szczypiorkiem.