Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki z grillowej patelni to znakomity pomysł na pyszny dodatek do pieczonego mięsa. W takim wydaniu możesz podać je również z siadłbym mlekiem lub kefirem, będą smakować rewelacyjnie! Do ziemniaczków użyj przypraw, które lubisz najbardziej, oprócz tych, które zaproponowaliśmy, sięgnij np. po rozmaryn, kolendrę czy kminek.
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 79
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16410
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 79
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16410
Składniki
Szczypiorek drobno posiekaj.
Wszystkie przyprawy zmieszaj ze sobą.
Ziemniaki umyj pod bieżącą wodą, pozbądź się ziemi i wykrój niejadalne części, następnie osusz.
W dużym garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Gdy zacznie wrzeć, przełóż ziemniaki i gotuj 8-10 minut.
Odcedź wodę. Do garnka z ziemniakami dodaj masło i przyprawy. Przykryj pokrywką i całość energicznie wymieszaj.
Tak przygotowane ziemniaki wyłóż na rozgrzaną patelnię grillową. Podsmażaj przez 10-15 minut do zarumienienia. Od czasu do czasu poruszaj patelnią.
Gotowe ziemniaki przełóż do ceramicznego naczynia i posyp posiekanym szczypiorkiem.