Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki to idealny dodatek do grillowanych mięs. Już same w sobie są pyszne, ale jeśli je zamarynujecie staną się oryginalnym i ciekawym daniem z grilla. Spróbujcie koniecznie!
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 313
Składniki
Ziemniaki w mundurkach porządnie myjemy. Wrzucamy je do miski i dodajemy paprykę wędzoną, paprykę ostrą, czosnek granulowany, sól. Dokładnie mieszamy. Następnie siekamy nasze zioła i dorzucamy do ziemniaków. Czosnku nie obieramy, tylko każdy ząbek dzielimy na pół i dorzucamy do miski. Wszystko polewamy oliwą, dobrze mieszamy, przykrywamy folią spożywczą i odkładamy na około 6 godzin do lodówki.
Układamy je na dobrze rozgrzanym grillu. Czas grillowania zależy od mocy grilla i wielkości ziemniaków. Będą gotowe kiedy ich skórka zrobi się chrupiąca, a w środku będą miękkie i upieczone. Podajemy od razu po upieczeniu, najlepiej w towarzystwie mięsa i masła (np. czosnkowego) Smacznego ;)