Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy zaledwie kilka składników, aby przygotować doskonałą, gruzińską marynatę do mięs. Dzięki niej, mięso stanie się wyjątkowo delikatne, a po upieczeniu zachowa swoją soczystość. Idealnie sprawdzi się do grillowanego kurczaka, chociaż polecamy również wypróbować ją do innych mięs.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 88
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 174
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 765
Polecam, pychota.
Odsłon: 454
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 256
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 88
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 174
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 765
Polecam, pychota.
Odsłon: 454
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 256
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę lub utrzyj na gładką masę z innymi przyprawami w moździerzu. Wymieszaj go ze wszystkimi składnikami w dużej misce, a następnie dodaj do niej mięso. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby marynata bardzo dokładnie obtoczyła wszystkie kawałki.
Odstaw mięso do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Najlepszy efekt otrzymasz, jeśli będzie marynować się przez całą noc. Tak przygotowane mięso możesz przygotować na grillu lub upiec w piekarniku.