Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy zaledwie kilka składników, aby przygotować doskonałą, gruzińską marynatę do mięs. Dzięki niej, mięso stanie się wyjątkowo delikatne, a po upieczeniu zachowa swoją soczystość. Idealnie sprawdzi się do grillowanego kurczaka, chociaż polecamy również wypróbować ją do innych mięs.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1843
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18593
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6787
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1186
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1843
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18593
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6787
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1186
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę lub utrzyj na gładką masę z innymi przyprawami w moździerzu. Wymieszaj go ze wszystkimi składnikami w dużej misce, a następnie dodaj do niej mięso. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby marynata bardzo dokładnie obtoczyła wszystkie kawałki.
Odstaw mięso do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Najlepszy efekt otrzymasz, jeśli będzie marynować się przez całą noc. Tak przygotowane mięso możesz przygotować na grillu lub upiec w piekarniku.