Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy zaledwie kilka składników, aby przygotować doskonałą, gruzińską marynatę do mięs. Dzięki niej, mięso stanie się wyjątkowo delikatne, a po upieczeniu zachowa swoją soczystość. Idealnie sprawdzi się do grillowanego kurczaka, chociaż polecamy również wypróbować ją do innych mięs.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 271
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 160
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27968
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 271
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 160
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27968
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę lub utrzyj na gładką masę z innymi przyprawami w moździerzu. Wymieszaj go ze wszystkimi składnikami w dużej misce, a następnie dodaj do niej mięso. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby marynata bardzo dokładnie obtoczyła wszystkie kawałki.
Odstaw mięso do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Najlepszy efekt otrzymasz, jeśli będzie marynować się przez całą noc. Tak przygotowane mięso możesz przygotować na grillu lub upiec w piekarniku.