Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy zaledwie kilka składników, aby przygotować doskonałą, gruzińską marynatę do mięs. Dzięki niej, mięso stanie się wyjątkowo delikatne, a po upieczeniu zachowa swoją soczystość. Idealnie sprawdzi się do grillowanego kurczaka, chociaż polecamy również wypróbować ją do innych mięs.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456989
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1269
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2139
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 524
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456989
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1269
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2139
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 524
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę lub utrzyj na gładką masę z innymi przyprawami w moździerzu. Wymieszaj go ze wszystkimi składnikami w dużej misce, a następnie dodaj do niej mięso. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby marynata bardzo dokładnie obtoczyła wszystkie kawałki.
Odstaw mięso do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Najlepszy efekt otrzymasz, jeśli będzie marynować się przez całą noc. Tak przygotowane mięso możesz przygotować na grillu lub upiec w piekarniku.