Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy zaledwie kilka składników, aby przygotować doskonałą, gruzińską marynatę do mięs. Dzięki niej, mięso stanie się wyjątkowo delikatne, a po upieczeniu zachowa swoją soczystość. Idealnie sprawdzi się do grillowanego kurczaka, chociaż polecamy również wypróbować ją do innych mięs.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 100
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 100
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę lub utrzyj na gładką masę z innymi przyprawami w moździerzu. Wymieszaj go ze wszystkimi składnikami w dużej misce, a następnie dodaj do niej mięso. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby marynata bardzo dokładnie obtoczyła wszystkie kawałki.
Odstaw mięso do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Najlepszy efekt otrzymasz, jeśli będzie marynować się przez całą noc. Tak przygotowane mięso możesz przygotować na grillu lub upiec w piekarniku.