Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie, delikatne rozpływające się w ustach, a z dodatkiem sosu smakują wybornie.
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 75
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 232
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 75
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 232
Składniki
Ùgotowane ziemniaki ostudzić i zemleć w maszynce do miesa lub przecisnąć przez praskę. Włożyć do miski, uklepac i wyrównać powierzchnię, podzielić na 4 równe części. 1/4 cześć ziemniaków wyjąć i w to miejsce wsypać tyle mąki ziemniaczanej aby wypełnić powstała lukę. Dodać jajko, żółtko i śmietanę. Zagnieść ciasto na gładką i jednolitą masę. Formować okrągłe kulki które lekko spłaszczamy, a na środku robimy dziurkę. Kluski wrzucać na wrzącą i osolonej wodę, ģdy wypłyną gotować jeszcze 4 minuty na bardzo małym ogniu poczym polać kluski szklanką zimnej wody (zachartowac). Podawać z sosem mięsnym lub że stopionym masłem. SMACZNEGO!!!