Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie, delikatne rozpływające się w ustach, a z dodatkiem sosu smakują wybornie.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3781
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41718
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 446
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 251
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3781
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41718
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 446
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 251
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Ùgotowane ziemniaki ostudzić i zemleć w maszynce do miesa lub przecisnąć przez praskę. Włożyć do miski, uklepac i wyrównać powierzchnię, podzielić na 4 równe części. 1/4 cześć ziemniaków wyjąć i w to miejsce wsypać tyle mąki ziemniaczanej aby wypełnić powstała lukę. Dodać jajko, żółtko i śmietanę. Zagnieść ciasto na gładką i jednolitą masę. Formować okrągłe kulki które lekko spłaszczamy, a na środku robimy dziurkę. Kluski wrzucać na wrzącą i osolonej wodę, ģdy wypłyną gotować jeszcze 4 minuty na bardzo małym ogniu poczym polać kluski szklanką zimnej wody (zachartowac). Podawać z sosem mięsnym lub że stopionym masłem. SMACZNEGO!!!