Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie, delikatne rozpływające się w ustach, a z dodatkiem sosu smakują wybornie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12523
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5700
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7105
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12523
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5700
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7105
Składniki
Ùgotowane ziemniaki ostudzić i zemleć w maszynce do miesa lub przecisnąć przez praskę. Włożyć do miski, uklepac i wyrównać powierzchnię, podzielić na 4 równe części. 1/4 cześć ziemniaków wyjąć i w to miejsce wsypać tyle mąki ziemniaczanej aby wypełnić powstała lukę. Dodać jajko, żółtko i śmietanę. Zagnieść ciasto na gładką i jednolitą masę. Formować okrągłe kulki które lekko spłaszczamy, a na środku robimy dziurkę. Kluski wrzucać na wrzącą i osolonej wodę, ģdy wypłyną gotować jeszcze 4 minuty na bardzo małym ogniu poczym polać kluski szklanką zimnej wody (zachartowac). Podawać z sosem mięsnym lub że stopionym masłem. SMACZNEGO!!!