Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny jagodowy curd!!!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8630
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8630
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Składniki
Jagody,cukier,wode i wanilie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok.3 minuty stale mieszajac.Bledujemy lub przecieramy przez sitko.Tak gotowy mus jagodowy przelewamy do garnka i odstawiamy na bok. Nastepnie zóltko,sok z cytryny,cukieri skrobia mieszamy trzepaczka na parze do spienienia.Nastepnie wlewamy do musu.
Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia,stale mieszajac,dodajac porcjami maslo. Nastepnie przelewamy do czystego sloiczka i zostawiamy do ostygniecia.GOTOWE!PYCHA!