Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny jagodowy curd!!!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326840
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12139
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17073
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326840
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12139
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17073
Składniki
Jagody,cukier,wode i wanilie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok.3 minuty stale mieszajac.Bledujemy lub przecieramy przez sitko.Tak gotowy mus jagodowy przelewamy do garnka i odstawiamy na bok. Nastepnie zóltko,sok z cytryny,cukieri skrobia mieszamy trzepaczka na parze do spienienia.Nastepnie wlewamy do musu.
Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia,stale mieszajac,dodajac porcjami maslo. Nastepnie przelewamy do czystego sloiczka i zostawiamy do ostygniecia.GOTOWE!PYCHA!