Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 8
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 74
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 96
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 8
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 74
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 96
Składniki
Ciecierzycę przełożyć do pojemnika blendera, dodać oliwę, czosnek, tahini i sok z cytryny, zblendować do gładkiej konsystencji. Następnie wlać około 30 ml wody, ponownie zblendować.
Gdyby masa była zbyt gęsta dodać nieco więcej wody (2-3 łyżki) i znowu zblendować. Gotowy hummus doprawić do smaku solą.
Hummus wyłożyć do miski, podawać z chlebkiem pita, krakersami, pokrojonymi w słupki warzywami. Przed podaniem można hummus dodatkowo skropić oliwą, posypać płatkami chili i ulubioną zieleniną.