Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 203
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34058
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 474
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2180
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 203
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34058
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 474
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2180
Składniki
Ciecierzycę przełożyć do pojemnika blendera, dodać oliwę, czosnek, tahini i sok z cytryny, zblendować do gładkiej konsystencji. Następnie wlać około 30 ml wody, ponownie zblendować.
Gdyby masa była zbyt gęsta dodać nieco więcej wody (2-3 łyżki) i znowu zblendować. Gotowy hummus doprawić do smaku solą.
Hummus wyłożyć do miski, podawać z chlebkiem pita, krakersami, pokrojonymi w słupki warzywami. Przed podaniem można hummus dodatkowo skropić oliwą, posypać płatkami chili i ulubioną zieleniną.