Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy hummus, gotowy w dziesięć minut...
Ciecierzycę przełożyć do pojemnika blendera, dodać oliwę, czosnek, tahini i sok z cytryny, zblendować do gładkiej konsystencji. Następnie wlać około 30 ml wody, ponownie zblendować.
Gdyby masa była zbyt gęsta dodać nieco więcej wody (2-3 łyżki) i znowu zblendować. Gotowy hummus doprawić do smaku solą.
Hummus wyłożyć do miski, podawać z chlebkiem pita, krakersami, pokrojonymi w słupki warzywami. Przed podaniem można hummus dodatkowo skropić oliwą, posypać płatkami chili i ulubioną zieleniną.
Lekki hummus w trzech wydaniach - wyśmienita i zdrowa przekąska. Na imprezę,...
Odsłon: 43622
Hummus to samo zdrowie, pełne błonnika, białka, żelaza oraz jednonienasyconyc...
Odsłon: 8590
Pasta, która nada się jako dodatek do mięs, warzyw, kanapek lub dpi do kraker...
Odsłon: 504
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 54
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 67
Sposób na ogórki kiszone w soku własnym podejrzałam na pewnym filmie. Wszyscy...
Odsłon: 9
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 54
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 67
Sposób na ogórki kiszone w soku własnym podejrzałam na pewnym filmie. Wszyscy...
Odsłon: 9
Składniki
Ciecierzycę przełożyć do pojemnika blendera, dodać oliwę, czosnek, tahini i sok z cytryny, zblendować do gładkiej konsystencji. Następnie wlać około 30 ml wody, ponownie zblendować.
Gdyby masa była zbyt gęsta dodać nieco więcej wody (2-3 łyżki) i znowu zblendować. Gotowy hummus doprawić do smaku solą.
Hummus wyłożyć do miski, podawać z chlebkiem pita, krakersami, pokrojonymi w słupki warzywami. Przed podaniem można hummus dodatkowo skropić oliwą, posypać płatkami chili i ulubioną zieleniną.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Dodatki
Sos czosnkowy
Dodatki
Surówka z buraków
Domowy smalec
Domowy smalec to słonina pokrojona w drobną kostkę lub zmielona przez maszynk...
Odsłon: 78
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Idealnie wypieczony chleb na zakwasie długo zachowuje świeżość oraz strukturę...
Odsłon: 35