Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
blender , naczynie do blendowania
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1663
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 995
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1663
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 995
Składniki
Paprykę umyć , usunąć ziarenka , podzielić na 4 części , upiec. Z gorącej ściągnąć skórkę. Ciecierzycę osączyć . Czosnek obrać , przecisnąć przez praskę. W naczyniu do blendowania umieścić ciecierzycę , dodać czosnek , oliwę z oliwek, blendować , dodając paprykę, pastę tahini, można ją zastąpić sezamem , jeżeli jej nie mamy, doprawić solą , pieprzem, kminem oraz w/g uznania papryką. Blendować aż uzyskamy jednolitą konsystencję pasty.
Podajemy z ulubionym pieczywem, chlebkiem pita, bagietką, z dodatkiem szczypiorku , zielonej pietruszki lub innymi dodatkami.