Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
blender , naczynie do blendowania
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3561
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1866
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3561
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1866
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Paprykę umyć , usunąć ziarenka , podzielić na 4 części , upiec. Z gorącej ściągnąć skórkę. Ciecierzycę osączyć . Czosnek obrać , przecisnąć przez praskę. W naczyniu do blendowania umieścić ciecierzycę , dodać czosnek , oliwę z oliwek, blendować , dodając paprykę, pastę tahini, można ją zastąpić sezamem , jeżeli jej nie mamy, doprawić solą , pieprzem, kminem oraz w/g uznania papryką. Blendować aż uzyskamy jednolitą konsystencję pasty.
Podajemy z ulubionym pieczywem, chlebkiem pita, bagietką, z dodatkiem szczypiorku , zielonej pietruszki lub innymi dodatkami.