Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
blender , naczynie do blendowania
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 427
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 769
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 427
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 769
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Paprykę umyć , usunąć ziarenka , podzielić na 4 części , upiec. Z gorącej ściągnąć skórkę. Ciecierzycę osączyć . Czosnek obrać , przecisnąć przez praskę. W naczyniu do blendowania umieścić ciecierzycę , dodać czosnek , oliwę z oliwek, blendować , dodając paprykę, pastę tahini, można ją zastąpić sezamem , jeżeli jej nie mamy, doprawić solą , pieprzem, kminem oraz w/g uznania papryką. Blendować aż uzyskamy jednolitą konsystencję pasty.
Podajemy z ulubionym pieczywem, chlebkiem pita, bagietką, z dodatkiem szczypiorku , zielonej pietruszki lub innymi dodatkami.