Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska pasta kanapkowa o smaku suszonych pomidorów.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 25
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2656
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 134
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 25
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2656
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 134
Składniki
Ciecierzycę zalać około 1 litrem wody i odstawić na około 10 godzin do namoczenia.
Ciecierzycę po namoczeniu odcedzić, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości.
Ugotowaną ciecierzycę odstawić do wystudzenia wraz z wodą, w której się gotowała.
Sezam uprażyć na suchej patelni, pilnując aby się nie przypalił, następnie lekko przestudzić i zblendować.
Do sezamu dodać czosnek, sok z cytryny, kilka łyżek wody, w której gotowała się ciecierzyca oraz olej z suszonych pomidorów i ponownie zblendować.
Pomidory drobno posiekać, dodać do przygotowanego we wcześniejszych etapach humusu i wymieszać.