Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska pasta kanapkowa o smaku suszonych pomidorów.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 472
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3977
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3909
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 472
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3977
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3909
Składniki
Ciecierzycę zalać około 1 litrem wody i odstawić na około 10 godzin do namoczenia.
Ciecierzycę po namoczeniu odcedzić, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości.
Ugotowaną ciecierzycę odstawić do wystudzenia wraz z wodą, w której się gotowała.
Sezam uprażyć na suchej patelni, pilnując aby się nie przypalił, następnie lekko przestudzić i zblendować.
Do sezamu dodać czosnek, sok z cytryny, kilka łyżek wody, w której gotowała się ciecierzyca oraz olej z suszonych pomidorów i ponownie zblendować.
Pomidory drobno posiekać, dodać do przygotowanego we wcześniejszych etapach humusu i wymieszać.