Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska pasta kanapkowa o smaku suszonych pomidorów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5640
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1122
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12231
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5167
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1542
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5640
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1122
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12231
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5167
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1542
Składniki
Ciecierzycę zalać około 1 litrem wody i odstawić na około 10 godzin do namoczenia.
Ciecierzycę po namoczeniu odcedzić, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości.
Ugotowaną ciecierzycę odstawić do wystudzenia wraz z wodą, w której się gotowała.
Sezam uprażyć na suchej patelni, pilnując aby się nie przypalił, następnie lekko przestudzić i zblendować.
Do sezamu dodać czosnek, sok z cytryny, kilka łyżek wody, w której gotowała się ciecierzyca oraz olej z suszonych pomidorów i ponownie zblendować.
Pomidory drobno posiekać, dodać do przygotowanego we wcześniejszych etapach humusu i wymieszać.