Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska pasta kanapkowa o smaku suszonych pomidorów.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2525
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2988
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101999
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2525
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2988
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101999
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6386
Składniki
Ciecierzycę zalać około 1 litrem wody i odstawić na około 10 godzin do namoczenia.
Ciecierzycę po namoczeniu odcedzić, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości.
Ugotowaną ciecierzycę odstawić do wystudzenia wraz z wodą, w której się gotowała.
Sezam uprażyć na suchej patelni, pilnując aby się nie przypalił, następnie lekko przestudzić i zblendować.
Do sezamu dodać czosnek, sok z cytryny, kilka łyżek wody, w której gotowała się ciecierzyca oraz olej z suszonych pomidorów i ponownie zblendować.
Pomidory drobno posiekać, dodać do przygotowanego we wcześniejszych etapach humusu i wymieszać.