Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych ciast na pierogi. Ciasto bardzo elastyczne, fajnie i miękko się wałkuję. Pierogi zlepiają się idealnie i co najważniejsze nie pękają podczas gotowania. Ciasto idealne na pierogi o każdej parze roku nie tylko na te świąteczne.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 180
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 904
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 180
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 904
Składniki
Do mąki dodajemy wodę, jajka, olej i sól.
Ugniatamy ciasto. U mnie zrobił to robot. Ciasto po wyrobieniu powinno być lekko klejące. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 15 minut przykrywając ściereczką, aby odpoczęło.
Po tym czasie zabieramy się za wałkowanie i robienie ulubionych pierogów. Smacznego !!!